پرورش بوقلمون

آموزش پرورش بوقلمون

در این مطلب از سایت پرورش دات کام ابتدا توضیحاتی راجع به انواع بوقلمون ها به شما می دهیم سپس به بررسی دقیق و آموزش پرورش بوقلمون می پردازیم. با ما همراه باشید.

  • کتاب آموزش پرورش بوقلمون PDF
  • ویژه کسانی که قصد کسب درآمد از پرورش بوقلمون را دارند
  • نکات بسیار مهم درمورد پرورش بوقلمون در ایران
  • دانلود کتاب بلافاصله پس از پرداخت

پرورش بوقلمون

  • قیمت: 290,000 تومان

در کتاب آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون به صورت کامل و گام به گام نحوه  پرورش بوقلمون آموزش داده ایم

اکیدا توصیه می کنیم اگر به دنبال راه اندازی پرورش بوقلمون هستید قبل از هر اقدامی کتاب آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون را دانلود و کاملا مطالعه نمایید سپس شروع کنید

برای دانلود کتاب الکترونیکی آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون بر روی لینک زیر کلیک کنید

دانلود
آموزش پرورش بوقلمون
آموزش پرورش بوقلمون

انواع بوقلمون

برای پرورش بوقلمون باید اطلاعات دقیقی از نحوه ی پرورش آن در دست داشت اما در ابتدا به معرفی انواع بوقلمون ها میپردازیم .

به طور کلی میتوان به 8 نژاد بوقلمون اشاره کرد که عبارتند از :

  1. اسلیت (slate)
  2. سیاه (black)
  3. برنز سینه پهن (broad -breasted -bronze -turkeys)
  4. رویال پالم (royal palm turkeys)
  5. ناراگنست (narragansett turkeys)
  6. بوربون قرمز (bourbon red )
  7. هلندی سفید (white Holand)
  8. بلتس ویله (betsville flock)

۱- بوقلمون اسلیت

اندازه ی این گونه از بوقلمون ها مشابه بوقلمون سیاه میباشد . بر روی بدن این نوع بوقلمون لکه های سیاه رنگی دیده میشود و رنگ این بوقلمون خاکستری رو به آبی است و میتوان گفت که نسل این بوقلمون ها در حال حاضر منقرض شده است .

۲- بوقلمون سیاه

همانطور که از اسم این بوقلمون پیداست رنگ این نوع بوقلمون ها سیاه میباشد . این نوع بوقلمون ها در کشور های اروپایی بسیار پرطرفدار میباشد و بسیار مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است .

۳- بوقلمون برنز سینه پهن

این نوع از بوقلمون ها در ابتدا در شمال آمریکا و سپس جنوب امریکا و سپس در اروپا شناخته شده اند . وزن جنس نر این نوع بوقلمون ها در سن بلوغ حدود 36 پوند و جنس ماده ی آنها 20 پوند میباشد .

برنز سینه پهن به علت وزن زیادی که دارد نمیتواند با روش طبیعی تولید مثل کند و باید از روش تلقیح مصنوعی برای تولید مثل استفاده کند . البته یک نژاد از این بوقلمون ها به نام برنز اصلاح نشده وجود دارد که میتواند به روش طبیعی تولید مثل کند .

  • کتاب آموزش پرورش بوقلمون PDF
  • ویژه کسانی که قصد کسب درآمد از پرورش بوقلمون را دارند
  • نکات بسیار مهم درمورد پرورش بوقلمون در ایران
  • دانلود کتاب بلافاصله پس از پرداخت

پرورش بوقلمون

  • قیمت: 290,000 تومان

گفتیم که در ابتدا این گونه از بوقلمون ها در شمال امریکا شناخته شده اند ؛ امروزه نیز این بوقلمون ها در شمال امریکا پرورش داده میشوند . بال و پر این بوقلمون ترکیبی از رنگ ها سبز و برنز میباشد .

این بوقلمون در برابر سرما و عوامل محیطی بسیار حساس می باشد و باید شرایط برای پرورش آنها به خوبی مهیا شود . این بوقلمون ها نسبت به سایر بوقلمون ها بسیار آرام هستند و به راحتی میتوان از آنها نگه داری کرد .

۴- بوقلمون رویال پالم

وزن بوقلمون های جوان جنس نر این گونه 16 پوند و جنس ماده ی آنها 10 پوند میباشد . رنگ معمولی آنها سیاه و سفید بوده که اگر با نژاد های دیگر تلاقی پیدا کند ممکن است رنگ خطوط تغییر پیدا کند . از این نوع بوقلمون ها بیشتر به عنوان پرنده های زینتی استفاده میشود .

۵- بوقلمون ناراگنست

در برخی از تحقیقات این نوع بوقلمون را متعلق به کشورهایی چون مکزیک  و یا بخش مرکزی آمریکا می دانند ؛ اما از نظر تاریخی این نژاد متعلق به منطقه ی نارانگنست بوده است .

رنگ این نوع از بوقلمون ها شبیه به بوقلمون های نژاد برنز می باشد اما یک تفاوت بین این دو نوع بوقلمون وجود دارد: به جای رنگ برنز ، در قسمت های انتهایی بدن بوقلمون ناراگنست ، رنگ خاکستری براق و قهوه ایی دیده میشود . در کل این بوقلمون ساختاری شبیه به ساختار بوقلمون برنز دارد اما این بوقلمون تحرک زیادی دارد .

۶- بوقلمون بوربون قرمز :

وزن جنس نر این بوقلمون در سن بلوغ 33 پوند و جنس ماده ی ان 18 پوند میباشد . این بوقلمون از قدیم تا به امروز جز فراوان ترین ها بوده به طوری که 33 درصد از مزارع نگهداری بوقلمون های تاریخ آمریکا از این نوع بوقلمون تشکیل شده است .

۷- بوقلمون هلندی سفید

از اسم این نژاد درمی یابیم که این بوقلمون ها در هلند پرورش و گسترش یافته و یک گونه ی سفید رنگ میباشد که امروزه به صورت تجاری نیز پرورش داده میشود . البته نژاد این بوقلمون به سختی پیدا میشود و به ندرت آن را پرورش میدهند .

جثه ی این گونه همانند سایر گونه ها بزرگ است و برای پرورش باید فضای مناسب در اختیار داشته باشند . نژاد اصلی این گونه ها دارای چشمان ابی می باشند ،

رنگ گردن و زیر گردن انها مانند ساق پا و انگشتان پاها سفید متمایل به صورتی است . منقار انها نیز صورتی یا استخوانی میباشد . بوقلمون های نر این نژاد 33 پوند و جنس ماده ی آن 13 پوند در حالت بالغ وزن دارند  .

۸- بوقلمون بلتس ویله :

وزن جنس نر این نژاد 23 پوند و جنس ماده ی آن 13 پوند می باشد . این نژاد سینه ی پهنی دارد و در جایگاه دوم بعد از برنز سینه پهن قرار گرفته است . رنگ این بوقلمون سفید میباشد و جز فراوان ترین بوقلمون های رنگ سفید به شمار میروند .

آموزش پرورش بوقلمون

پرورش بوقلمون

بعد از شناخت انواع بوقلمون ها نیاز است که اطلاعاتی راجع به پرورش بوقلمون در محیط های صنعتی به دست آورید. باید انتخاب کنید که میخواهید از بوقلمون هایی با نژاد ایرانی استفاده کنید و آنها را پرورش دهید یا بوقلمون های اصلاح نژاد شده ی خارجی را پرورش دهید ؟ آیا امکانات لازم برای پرورش بوقلمون در اختیار دارید یا خیر ؟

یکی از مواردی که در این پروسه بسیار اهمیت دارد داشتن واحد جوجه کشی بوقلمون می باشد . حتما در کنار مزرعه ی پرورش بوقلمون به دستگاه جوجه کشی بوقلمون نیز نیاز است . حتما در طول پرورش بوقلمون ها باید از بیماری های مربوطه آگاهی داشت و اجازه نداد که بوقلمون ها بیمار شوند .

مکان مورد نیاز برای پرورش بوقلمون

برای پرورش بوقلمون به مکانی به مساحت 500 متر مربع نیاز خواهید داشت . مکان های بزرگتر و جادار تر توجیح اقتصادی بهتری خواهند داشت . می توان گفت به ازای هر 3 بوقلمون 1 متر مربع فضا مورد نیاز است .

مکان پرورش بوقلمون

البته باید یک مکان جدا برای قرار دادن دستگاه جوجه کشی ، جوجه های یک روزه و انبار غلات نیز در نظر بگیرید . در فصل های متفاوت ، وضعیت آب و هوایی نیز متفاوت خواهد بود ؛ پس باید وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسبی نیز برای بوقلمون ها مهیا شود .  وجود سیستم تهویه در سالن پرورش بسیار مهم خواهد بود که این سیستم تهویه شامل فن های مکنده میباشد .

در پرورش بوقلمون میتوان از دو نوع بوقلمون های مولد تخم گذار و تخم نطفه دار بوقلمون استفاده کرد . هر دوی این ها دارای معایب و مزایای هستند که عبارتند از :

تخم نطفه دار بوقلمون :

به طور قطع هزینه ی خرید تخم ها از خرید بوقلمون ها کمتر است . اما نمیتوان از کیفیت تخم های خریداری شده مطمئن بود . ممکن است این تخم ها بدون کیفیت لازم بوده و در نتیجه باعث پایین امدن راندمان جوجه کشی شوند .

بوقلمون های مولد :

قیمت بوقلمون های مولد نسبت به بوقلمون های گوشتی بیشتر است . حتما باید بوقلمون های نر وجود داشته باشند تا تخم های این بوقلمون ها قابلیت جوجه کشی داشته باشند . پس باید به ازای هر 3 بوقلمون ماده یک بوقلمون نر نیز خریداری کرد که یک هزینه ی جدا نیز در بر خواهد داشت. اما تنها مزیتی که این بوقلمون ها دارند این است که شما از کیفیت تخم های نطفه دار انها مطمئن خواهید بود و میدانید که کیفیت لازم را دارند پس در نتیجه راندمان جوجه کشی بالا خوااهد رفت .

دستگاه جوجه کشی :

دستگاه جوجه کشی باید چندین نکته را شامل شود ؛ اول اینکه باید دارای سیستم های تامین رطوبت ، دما ، تهویه و چرخش تخم ها باشد و تمامی این موارد باید به صورت اتوماتیک توسط خود دستگاه انجام شود ؛ این دستگاه حتما باید گارانتی داشته باشد پس قبل از خرید به داشتن گارانتی دقت کنید ، دستگاه حتما باید دارای برق اضطراری باشد زیرا دما و رطوبت دو عامل بسیار مهم در این پروسه هستند و توسط برق کنترل میشوند و قطعی برق به مدت چند ساعت باعث مرگ جوجه ها میشود پس بهتر است که در سالن پرورش موتور برق وجود داشته باشد . بدنه ی دستگاه جوجه کشی باید ضد زنگ باشد و حتما این بدنه باید عایق دما و رطوبت باشد . اگر میخواهید از بدنه ایی استفاده کنید که دارای طول عمر بالایی باشد بدنه ی PVC مناسب  خواهد بود .دستگاه قبل از استفاده باید حتما ضد عفونی شود و بعد از ان تخم ها درون دستگاه قرار گیرند .

قرار دادن تخم ها درون دستگاه :

درون دستگاه جوجه کشی شانه های مخصوص تخم بوقلمون قرار داده و تخم هایی را که خریداری کرده اید به صورت عمودی درون دستگاه قرار دهید . تخم ها باید به صورتی درون دستگاه قرار گیرند که نوک پهن آنها به سمت بالا و نوک تیز انها به سمت پایین باشد .

بعد از یک هفته باید تخم ها را بررسی کرد زیرا تخم های بدون نطفه بعد از مدتی به مرور زمان فاسد میشوند و باعث آلوده شدن سایر تخم ها نیز میشوند . پس بهتر است که سریعا خارج شوند .

برای این کار بهتر است دمای اتاق پرورش را به 30 درجه ی سانتی گراد برسانید سپس کاملا اتاق را تاریک کنید و بعد از آن شانه ها را از دورن دستگاه خارج کنید و مورد نوربینی قرار دهید تا متوجه زنده بودن جنین داخل تخم ها شوید . اگر هیچ رگ خونی و موجود متحرکی درون تخم ها مشاهده نکردید آن را دور بیندازید .

دوره ی جوجه کشی بوقلمون ها 28 روز طول خواهد کشید . بعد از 25 روز باید تخم ها را به قسمت هچر منتقل کنید . و دما را به 37 درجه ی سانتی گراد و رطوبت را نیز به 70 درصد برسانید .

بعد از 3 روز جوجه ها از تخم در خواهند امد اما نیاز است که به مدت 24 ساعت درون سبد هچر باقی بمانند زیرا خروج زود هنگام ان ها باعث میشود به بیماری عفونت کیسه ی زرده مبتلا شوند .

بعد از آن باید به جوجه ها اب و غذا داده شود . آبخوری و دان خوری جوجه ها باید به شکلی باشد که انها را جذب غذا خوردن کند . تغذیه بوقلمون ها به 4 دسته تقسیم میشوند که عبارتند از : پیش استارتر ، استارتر ، رشد و فینیشتر .

مدت زمان پرورش بوقلمون

مدت زمان نگهداری و پرورش بوقلمون های ماده 16 هفته و بوقلمون نر 24 هفته است . در این مدت است که بوقلمون ها به وزن مورد نیاز میرسند و آماده ی فروش میشوند . گفتیم که باید بوقلمون ها را مجبور به غذا خوردن کنید و به طریقی به انها اموزش دهید که غذا و آب بخورند .

اما چگونه ؟

در برخی مواقع بوقلمون های بالغ را کنار جوجه ها قرار میدهند تا از طریق انها غذا خوردن را یاد بگیرند . و در برخی مواقع نیز جوجه ها را در دست می گیرند و نوک انها را به اب و غذا نزدیک میکنند تا آب و غذا خوردن را یاد بگیرند .

آموزش پرورش بوقلمون از صفر تا 100

بوقلمون ها را میتوان جز سنگین ترین و بزرگترین پرندگان خانگی دانست . مبدا و نژاد این پرندگان معمولا به امریکاری شمالی و مرکزی بر میگردد. اگر بخواهیم از نظر فیزیولوژی این پرندگان را بررسی کنیم باید بگوییم که تعداد کروموزم های آنها 82 عدد میباشد و تعداد ضربان قلب آنها در یک دقیقه را میتوان 200 تا 260 بار شمرد .

دستگاه گوارش و همچنین دستگاه تولید مثل بوقلمون ها تقریبا شبیه به ماکیان میباشد . میتوان از طریق قرار گرفتن شاه پرها در بال بوقلمون ها به نر و ماده بودن آن ها پی برد . از پر این پرندگان نیز در صنایع مختلف همچون لحاف دوزی ، تشک دوزی ، تولید چسپ مایع و … استفاده میکتتد . قطع بال در بوقلمون ها از 1 تا 10 روزگی ان ها انجام میگیرد .

چشم بوقلمون ها دارای سه پلک داخلی و خارجی می باشد . رنگ مردمک آنها سیاه و رنگ عنبیه قرمز مایل به قهوه ایی می باشد . گردن بوقلمون ها طویل است و کمی به سمت پشت خم شده است و در زیر منقار آن ها پرده ی گوشتی وجود دارد که شبیه به غبغب می باشد و تا نیمه ی گردن ان ها ادامه پیدا میکند . سر بوقلمون ها بدون پر بوده و رنگی متمایل به آبی دارد که گره های متراکم گوشتی قرمز نیز در آن دیده میشود . در بوقلمون هایی با نژاد های متفاوت سینه هایی با اندازه های متفاوت میبینیم ؛ اما در ناحیه ی سینه ی جنس نر آنها در سن 9 ماهگی موهای زبر سیاه رنگی دیده خواهد شد .

میتوان گفت آمریکا بزرگترین تولید کننده ی بوقلمون می باشد که به نیمی از کشور های جهان بوقلمون صادر میکند و تامین کننده ی احتیاجات ان ها می باشد .

پرورش بوقلمون در ایران

پرورش بوقلمون در ایران به دو روش انجام میگیرد :

یکی پرورش بوقلمون گوشتی است و دیگری تشکیل گله های مادر بوقلمون جهت تولید تخم های نطفه دار و جوجه های بوقلمون است . برای این امر هم میتوان از بوقلمون های سفید وارداتی استفاده کرد و هم از بوقلمون های سیاه . بوقلمون های سیاه به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

  1. بوقلمون های بومی اصلاح شده
  2. بوقلمون های سیاه و برنز وارداتی

بوقلمون های بومی اصلاح شده در رنگ های متفاوتی یافت می شوند و طول دوره ی پرورش آن ها تقریبا 7 ماه می باشد که در این مدت زمان بوقلمون جنس نر به وزن 7 کیلو و بوقلمون جنس ماده به وزن 5 کیلوگرم خواهد رسید .

بوقلمون های نر برنز وارداتی در طی 4 ماه به وزنی حدود 13 کیلوگرم و جنس ماده ی آن ها به وزنی حدود 8 کیلوگرم خواهند رسید . توجه داشته باشید که تخم و در نتیجه ی جوجه ی این بوقلمون ها را نیز میتوان به فروش رساند . اما راندمان تولید در مرحله ی دوم پایین خواهد آمد . زیرا به اصطلاح نسل دو هستند و در طی مدتی 5 ماهه جنس نر آن ها 11کیلوگرم و جنس ماده ی آنها 6 کیلوگرم وزن خواهند گرفت .

پیشنهاد برای پرورش بوقلمون

پیشنهاد میشود که برای امر پرورش از بوقلمون های برنز و ارلوپ وارداتی استفاده کرده و  به تشکیل گله های مادر جهت تولید تخم های نطفه دار و تولید جوجه بپردازید . زیرا تقاضای بازار برای این موارد بسیار بالاست .

پرورش جوجه بوقلمون های یک روزه بسیار کار دشواری است زیرا این بوقلمون ها بسیار حساس هستند و باید دما ، حرارت ، رطوبت و تهویه ی محل نگهداری آنها بسیار مناسب باشد تا بیمار نشوند . مثلا در روز های اول زندگی جوجه ها نباید از منبع حرارتی فاصله بگیرند زیرا زود سرما میخورند . برای پرورش جوجه ها باید تمامی وسایلی که برای نگهداری لانه ی آن ها استفاده میشود را ضد عفونی کنید و بعد از آن باید ماشین مادر را گرم نگه دارید . هیچ وقت در یک متر مربع بیشتر از تعداد لازم جوجه قرار ندهید تا جوجه ها فضای کافی در اختیار داشته باشند .

روز های اول بستر پرورش

در روزهای اول بستر پرورش را می توانید با یک پارچه بپوشانید تا جوجه ها ان ها را با غذا اشتباه نگرفته و نخورند و یا می توانید از همان ابتدا از بستر هایی استفاده کنید که اندازه ایی بزرگ داشته باشند و جوجه ها قادر به خوردن آن ها نباشند .

اما اگر از پارچه بر روی بستر استفاده کردید میتوانید تا زمانی که جوجه ها به طور کامل غذا خوردن را یاد گرفتند صبر کنید و سپس پارچه را از روی بستر بردارید . به دلیل اینکه جوجه ها در روزهای اول بلد نیستند غذا بخورند بهتر است که نور سالن به قدری باشد که حداقل جوجه ها ظرف غذا را ببینند و به سمت آن جذب شوند .

رنگ این ظرف ها باید به نحوی باشد که برای جوجه ها جالب باشد و آن ها را ترغیب به غذا خوردن کند . در برخی مواقع هم می توان تعدادی بوقلمون مسن را در کنار جوجه ها قرار داد تا جوجه ها با نگاه کردن به آن ها غذا خوردن را یاد بگیرند .

زمان به بلوغ رسیدن بوقلمون ها

زمان به بلوغ رسیدن بوقلمون ها معمولا بین 20 تا 28 هفتگی صورت می گیرد ؛ البته این امر بستگی به نژاد بوقلمون و جنس آن نیز دارد . چندین عامل وجود دارد که میتواند در به بلوغ رسیدن بوقلمون ها موثر باشد مثلا وزن بوقلمون ها ؛ بوقلمون هایی که نژاد آن ها سبک تر می باشد زودتر از بوقلمون هایی که نژاد آن ها سنگین  می باشد به سن بلوغ می رسند .

یکی دیگر از عوامل میتواند فصل جوجه کشی و طرز نگهداری از بوقلمون ها باشد . در ایران بوقلمون های ماده بعد از 16 هفتگی دیگر رشد نمی کنند پس بهتر است که در این سن آن ها را به بازار عرضه کرد .

اما از بوقلمون های نر میتوان تا 26 هفتگی نیز نگهداری کرد . بهتر است زمانی که بوقلمون ها به سن بلوغ رسیدند آن ها را به بازار عرضه نمود زیرا در این مرحله گوشت آن ها بهترین کیفیت را دارد و اگر از این مدت زمان بگذرد گوشت ها با چربی همراه می شوند و مرغوبیت خود را از دست می دهند .

بهتر است زمانی که به بوقلمون ها غذا داده میشود به چندین نکته توجه نمود :

اول اینکه از دادن غذاهای نامرغوب و کپک زده به بوقلمون ها پرهیز کنید . دوم اینکه بهتر است در اب آشامیدنی بوقلمون ها و در هر یک لیتر آن یک قاشق  چایخوری سولفات مس دو سود ریخته شود و سوم اینکه بهتر است یک فضای آزاد یا چراگاهی در اختیار بوقلمون ها قرار داده شود تا بتوانند در محیط آزاد تغذیه کنند .

در کتاب آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون به صورت کامل و گام به گام نحوه  پرورش بوقلمون آموزش داده ایم

اکیدا توصیه می کنیم اگر به دنبال راه اندازی پرورش بوقلمون هستید قبل از هر اقدامی کتاب آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون را دانلود و کاملا مطالعه نمایید سپس شروع کنید

برای دانلود کتاب الکترونیکی آموزش 0 تا 100 پرورش بوقلمون بر روی لینک زیر کلیک کنید

دانلود
آموزش پرورش بوقلمون
آموزش پرورش بوقلمون

میزان سوددهی پرورش بوقلمون چقدر است :

از آن جایی که گوشت بوقلمون یکی از لذیذ ترین گوشت ها موجود است ، تقاضا برای این گوشت بالا رفته و در نتیجه پرورش آن رونق یافته است . این گوشت به 2 صورت قرمز و سفید وجود دارد . بی شک هزینه های اولیه جهت تهیه تمامی ابزار و وسایل مورد نیاز ، به منظور پرورش بوقلمون ، بالا است ؛ اما در صورتی که فرد ، روند کار را به خوبی بلد باشد ، می تواند سود زیادی از این راه به دست آورد . اگر پیش از شروع به کار ، دانش و اطلاعات کافی نداشته باشد ، بی شک نه تنها سودی به دست نخواهد آورد ، بلکه ضرر نیز خواهد کرد . از جمله مواردی که جهت سودآوری هرچه بیشتر بایستی به آن ها توجه شود ، در زیر ذکر شده است :

  •  آشنایی با مناسب ترین مکان جهت پرورش
  •  در دسترس داشتن با کیفیت ترین غذا
  •  آشنایی با بیماری های رایج در بین بوقلمون ها
  •  دما و رطوبت مناسب جهت رشد هر چه بهتر این پرنده ها
  • اطلاعات به روز در رابطه با پروسه پرورش و قیمت های حدودی رقبا
  •  مناسب ترین فصل جهت پرورش و فروش